Patiënteninformatie Radio Frequente facet denervatie

Het doel van deze procedure is nadat door middel van proefverdovingen is komen vast te staan dat de facetgewrichten de bron van uw pijnklachten zijn, een voor u meer langdurige pijnstilling te bewerkstelligen. Een aantal speciale stroomgeleidende naalden worden naast de zenuwtakjes welke de facetgewrichten voorzien ingebracht.

De procedure gebeurt onder gecontroleerde omstandigheden waarbij een correcte naaldplaatsing  onder röntgendoorlichting verzekerd is. De hoeveelheid röntgenstraling die u hierbij ontvangt is nihil en voor u onschadelijk.

In de regel zal u gevraagd worden om op uw buik op de behandeltafel te gaan liggen. Indien de procedure in de nek uitgevoerd wordt kan het zijn dat deze in zijligging uitgevoerd wordt. In de regel krijgt u 2 of 3 kleine prikjes, de procedure wordt goed verdragen maar kan op bepaalde momenten gevoelig zijn.
De positie van de naaldpunten wordt gecontroleerd door er zeer kleine elektrische stroompjes door te voeren, dit zal als kleine tintelingen aanvoelen. Hierna worden de zenuwtakken verdoofd waarna de definitieve behandeling uitgevoerd wordt waarbij een stroomvorm door de naaldpunten gevoerd wordt.

Gemiddeld na 2 tot 6 weken na de behandeling treed een vermindering van uw pijnklachten op en is het resultaat te beoordelen.

De procedure is uitermate veilig met een zeer kleine kans op complicaties. De kans op onbedoelde en permanente zenuwschade is nihil. Het eventueel gebruik van bloedverdunners behoeft voor deze procedure niet gestaakt te worden.

Het kan voorkomen dat u enige dagen na de procedure een beperkte toename van uw pijnklachten ondervindt. Hier kunt u desgewenst gewone pijnstillers voor nemen. Bij een ongebruikelijke toename van uw pijnklachten of zenuwuitval neemt u contact met ons op. Buiten kantooruren zijn wij bereikbaar op het spoednummer.

document nummer: Ane-006.10

Privacy Statememt  Disclaimer
Realisatie: Webprodie internet diensten  sitemap